Kayıtlar

Ocak 22, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ihlamur Nasıl Demlenir-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Ihlamur nasıl demlenir    Havaların soğumasıyla birlikte öksürük,grip nezle gibi şikayetlerde ard arda çoğalmaya başladı. Sıcak içecekler örneğin ıhlamur,kuşburnu nane limon gibi evde hazırlanan içecekler hem içinizi ısıtacak hem de hastalıklardan koruyacak. işte bunlardan bir tanesi ıhlamur çayı Tarif için ilk olarak. MALZEMELER 1 tutam ıhlamur limon bal 1 fincan su YAPILIŞI İlk olarak çaydanlık da su kaynatılır.  Daha sonra su porselen bir demliğe dökülür. Ihlamur porselen demliğe konur. Ihlamur asla kaynatılmaz. Ihlamur çayı demlenmesi için bekletilir. Arzuya göre limon ve bal ilave edilir. AFİYET OLSUN.