Kayıtlar

Eylül 21, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

PIRASALI BÖREK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
PIRASALI BÖREK  MALZEMELER  4 adet yufka 1 çay b. Sıvı yağ 1 çay b. yoğurt 2 yumurta (1 i üzerine ) Yarım kg pırasa 1 adet soğan YAPILIŞI:İlk önce birinci yufkayı masaya seriyoruz.Geniş bir kasede yumurta,yağ ve yoğurdu karıştırıyoruz.Fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürüyoruz.Geniş bir tencereye yağ ilave edelim. Soğanı kavuralım. Daha sonra doğranmış pırasaları ilave edelim. Biraz daha kavuralım.Salçayı baharatını tuzunu ilave edelim. Yufkanın üzerine esit miktarda pırasayı dökün. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Üzerine  yumurta sarısı ile zeytinyağı karışımı sürülür.çörekotu ve susam serpilir.180 derecede pişirilir.Afiyet olsun.