Kayıtlar

Aralık 21, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Simit Ekmek-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Simit Ekmek🥖🫓🌺 Simit Ekmek  Malzemeler  1 paket kuru maya  700 gr un 3 çay k. tuz 4 yemek k. sıvı yağ  1 yemek k. şeker 3.5 su b. su  Üzeri için  Çörekotu, Susam  Yumurta sarısı  Simit Ekmek  Yapılışı  Derin bir yoğurma kabına maya oda sıcaklığında ki su konup karıştırılır.  Ardından tuz,sıvı yağ ve şeker eklenir.  Azar azar un ekleyip yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır.  Ekmek mayalanması için 1 saat bekletilir.  Ardından ekmek şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Yumurta sarısı sürüp susam,çörekotu serpilir.  Afiyet olsun.