Kayıtlar

Kasım 23, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FINDIKLI KEK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
 ÇAY SAATLERİ  İÇİN NEFİS FINDIKLI KEK🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 FINDIKLI KEK MALZEMELER 4 adet yumurta 1 su b. Şeker 1 su b. Süt 1 su b. Sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2.5 su b. Un 1 su b. Fındık  1 tatlı k. Tarçın . YAPILIŞI: Derin bir kapta yumurtaları şeker ile birlikte çırpalım. Süt ve sıvı yağı ilave edelim. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kapta kaŕıştıralım. Kek hamuruna ilave edelim. Kırılmış fındık ve tarçını kek kalıbının dibine serpelim. Kek hamurunu kalıba dökelim. 170 derecede 35-40 dk kontrollü pişirelim. Dilimleyip servis edelim. NOT=Keki fırından çıkarınca hemen kesmeyelim. Soğumasını bekleyelim. Keki soğuk fırına sürelim. Kek bir gün beklerse daha güzel olur. Daha hafif olur. Çok lezzetli bir kek oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet şeker olsun. ☺