Kayıtlar

Kasım 13, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Baton Kek Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼 Baton Kek Tarifî  🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿 Nefis lezzetli baton kek  MALZEMELER  5 adet yumurta 1.5 su b. şeker 1.5 su b. sıvı yağ 1 su b. yoğurt  2 çorba k. kakao 1 çay b. fındık  2 paket kabartma tozu  1 paket vanilya  3 su b. un YAPILIŞI  Kek yapımı için ilk olarak geniş bir kase de yumurta ve şeker çırpılır.  Ardından sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Una, kabartma tozu ve vanilya katıp karıştırılır.  Un yumurtalı karışıma ilave edilir. Malzemeyi ikiye bölüp yarısına kakao katılır. Her iki malzemeye kırılmış fındık eklenir.  Kek karışımı iki adet kek kalıbına dökülür. 170 derecede 35-40 dk kontrollü pişirilir.  Baton kek malzemesinden iki adet kek malzemesi çıkıyor. Muhteşem lezzetli baton keki denemenizi tavsiye ederim.🍰 AFİYET OLSUN .