Kayıtlar

Ekim 10, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
         Çok lezzetli bulgur köftesi. Sivas yöresine ait olan bu köfte gerçekten çok lezzetli oluyor. Yanına çorba ve yoğurt çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim. PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ  MALZEMELER 1.5 Su b.ince bulgur 1.5 su b. Sıcak su 1 adet yumurta 2 adet patates Aldığı kadar un Kırmızı pul biber Tuz YAPILIŞI:Bulguru geniş bir kaba alıyoruz. Üzerine sıcak su döküyoruz. Bulgur suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Diğer tarafta patatesi sıcak suda haşlıyoruz. Patates haşlanınca kenara alıyoruz. Çabuk soğuması için soğuk suya tutuyoruz. Daha sonra çatalla eziyoruz. Tuz ve pul biber ilave ediyoruz. Patatesi baharatla harmanlıyoruz. Beklettiğimiz bulgura yumurta ,un ve tuz ilave ediyoruz.Bulguru bir güzel yoğuruyoruz.Küçük bir tabağa su döküyoruz. Elimizi bu suya batırıp mandalina büyüklüğünde bulgur alıyoruz.Elimizle düzleştirip içine patates koyup kapatıyoruz. Büyük bir tencereye su ilave edip ocağa alıyoruz. Su kaynayinca tuz ve sıva yağ ilave ediyoruz.Köfteleri