Kayıtlar

Mart 6, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kıymalı Hıngel Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
PATATESLİSİ,SADESİ LEZZETİNE DOYUM OLMAZ NEFİS KIYMALI HINGEL TARİFİ   Kıymalı Hıngel Tarifî  MALZEMELER  2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı  Aldığı kadar un  1 çay k. tuz İÇİ İÇİN  150 gr kıyma 2 adet soğan  2 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon  1 çay k. tuz  YAPILIŞI  Geniş bir yoğurma kabına yumurtalar tek tek kırılır. Ardından tuz ve un ilave edilir.  Ele yapışmayan bir hamur yapılır.  Oklava ile incecik bir yufka açılır. Ardından kare şeklinde kesilir.  Her kareye fındık büyüklüğünde kıyma konur. Şekilde görüldüğü üzere kapatılır.  Büyük bir tencerede su kaynatılır.  Su kaynayınca tuz ve yapışmaması için bir kaşık suyuna sıvı yağ konur.  Ardından tek tek kıymalı hıngel tencereye eklenir. Pişme süresine göre 10-12 dk pişirilir.  Kıymalı hıngel süzgeçten süzdürülür.  Üzerine soğuk su gezdirilir.  Geniş bir tabağa boşaltılır.  Tava ocağa konup sıvı yağ ve pul biber eklenir. Kıymalı hıngel üzerine yağ gezdirilir.  Sıcak servis edilir.  AFİYET OLSUN.  ŞÜKÜR ETMEDİKTEN SONRA D