Kayıtlar

Eylül 13, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹LAHANA DOLMASI🌹KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
LAHANA DOLMASI  🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼 MALZEMELER 1 orta boy lahana Yarım kg kıyma 1 bardak bulgur 1 bardak kırık buğday 2 adet soğan 4 diş sarımsak 1 kaşık salça Yarım demet maydonoz 1 tatlı k. kimyon 1 tatlı k. kırmızı pul biber Yarım çay b. zeytinyağı Yeteri kadar tuz. 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼 YAPILIŞI=Derin bir kaba kıyma, küp küp doğranmış soğan eklenir. Bulgur ve buğday ilave edilir.Dövülmüş sarımsak,salça katılır.Maydonoz doğranıp eklenir.Baharat ve zeytinyağı katılır.En son tuz eklenip karıştırılır. Ayrı bir tarafta lahana parçalara bölünür. Sıcak suda haşlanır. Lahana teker teker sarılır. Derin bir tencereye dizilir. Üzerine salçalı sos yapılıp dökülür. Üzerine açılmaması için tabak kapatılır. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirilir. AFİYET OLSUN.🌼🌿