Kayıtlar

Ocak 15, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kuruyemişli Puding Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Çocuklar bu pudinge bayılacak Hem pratik hem çok lezzetli işte nefis kuriyemişli puding tarifi 👌 Kuruyemişli Puding  MALZEMELER 3 lt süt 4 kaşık şeker 2 çorba k. kakao 1 çorba k. nişasta  1 yumurta sarısı  1 kaşık un Süslemek İçin Toz antep fıstığı  fındık  hindistan cevizi YAPILIŞI  Derin bir tencereye süt ile diğer malzemeler konur. Daha sonra kısık ateşte puding pişirilir.  Eğer puding  çok fazla lapalaşırsa biraz daha süt ilave edilir. Puding sıcak iken ikram tabaklarına pay edilir. Puding resimde görüldüğü şekilde veya istenilen şekilde süslenir. AFİYET OLSUN. 

Galete unlu Tavuk baget Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Galete unlu Tavuk Baget Tarifi  MALZEMELER 6 adet tavuk baget 1 adet yumurta galete unu 1 kaşık un su  tuz YAPILIŞI  İlk olarak tavuk baget güzelce yıkanır. Daha sonra derin bir tencereye su ve tavuk baget eklenir. Ocakta 1 saat pişirilir. Ardından haşlanmış tavuk bagetler soğuması için bekletilir. Tavaya sıvı yağ eklenir. Galete unu ile un karıştırılır. Tavuk baget ilk önce yumurtaya daha sonra galete ununa bulanır. ve ķızartılır. Tavuk bagetler sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN.