Kayıtlar

Kasım 14, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

EL AÇMASI PEYNİRLİ BÖREK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Çok nefis çıtır çıtır ev yapımı peynirli börek🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 EL AÇMASI PEYNİRLİ BÖREK  MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su b. ılık süt Yarım su b. Sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı k. Tuz Aldığı kadar un 1 bardak ılık su İÇİ İÇİN Yağlı beyaz peynir Maydonoz Tulum peyniri ÜZERİ İÇİN Susam YAPILIŞI:Derin bir yoğurma kabında bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra yarım saat üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra hamuru 2 eşit parçaya bölelim. İlk yumağa sıvı yağ sürelim. Merdane ile açabildiğimiz kadar ince açalım. Daha sonra maydonozlu peynir karışımından yufkanın üzerine paylaştıralım. Güzelce rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye resimdeki gibi saralım. Üzerine sıvı yağ ile karışık yumurta sürelim. 180 derecede 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun.🌼😊 NOT:Fırından çıkarınca üzerine tereyağ sürelim.Daha yumuşak ve lezzetli oluyor.