Kayıtlar

Haziran 25, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tencerede Patlıcan Oturtma Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Tencerede Patlıcan Oturtma Tarifi Sağlıklı günler evde kaldığımız şu zor günlerde sağlık için faydalı bir o kadar lezzetli patlıcan oturtma tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tarif için malzemeler Nefis Patlıcan Oturtma Tarifi MALZEMELER 3 adet orta boy patlıcan 2 adet domates 4 adet yeşil biber 3 adet soğan 200 gr kıyma 2 orta boy patates 2 çay k. kimyon 2 çay k. kırmızı pul biber tuz YAPILIŞI Patlıcan Oturtma için geniş bir tavaya bir miktar yağ konur.  Ardından tuzlu suda beklemiş dilimlenmiş patlıcan tavaya eklenir. Patlıcan arkalı önlü kızartılır.  Pilav tenceresine dizilir. Daha sonra sırasıyla patatesler kızartılır. Ardından hemen küp küp doğranmış soğan kavurulur.  Soğan pembeleşince kıyma eklenir. Kıymalı Harc pisince baharat ve tuz katılır.  Kıymalı harc patlıcan üzerine eklenir. Kıymalı Harc üzerine patatesler biber ve domatesler eklenir.  Bir su b. su eklenir.  Orta ateşte pişirilir.  AFİYET OLSUN.