Kayıtlar

Ağustos 27, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

İKİ RENKLİ KEK TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
İKİ RENKLİ KEK TARİFİ  MALZEMELER 3 adet yumurta 1 su b. toz şeker 1 su b. sıvı yağ 1 su b. süt 2 çorba k. kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su b. un YAPILIŞI=İlk olarak geniş bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Daha sonra sırasıyla  sıvı yağ ve süt eklenir. Malzemeler bir mikser yardımıyla çırpılır. Un yavaş yavaş ilave edilir. Unu karıştırmadan kabartma tozu ve vanilya  eklenir. Kek hamuru ikiye ayrılır. Hamurun yarısına kakao eklenip çırpılır. Kek kalıbı sıvı yağ ile yağlanır. Kek karışımı sırayla bir beyaz bir kakaolu şekilde kalıba dökülür. 170°dereceli fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Üzeri kızaran kek firından çıkarılır. Kek hamur olmaması için kalıpta 1 saat bekletilir. Yanında çay ile ikram edilir. AFİYET OLSUN.