Kayıtlar

Eylül 25, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

AYRAN ÇORBASI TARİFİ (KALBİMDEKİ❤MUTFAK)

Resim
AYRAN ÇORBASI TARİFİ  MALZEMELER 1 çay b. arpa şehriye 2 su b. yoğurt 1 adet yumurta sarısı 3 su b. su 1 tutam körmen otu Tuz YAPILIŞI=İlk olarak tencereye su ilave edilir. Tencere ocağa konur. Su kaynayınca arpa şehriye ilave edilir. Ayrı bir kapta yoğurt ile yumurta sarısı çırpılır. Şehriye pişince yoğurt çorbaya ilave edilir. Kesilmemesi için önce çorbanın suyundan yoğurda katılır. Karıştıra,karıştıra pişirilir. Çorba pişince tuz eklenir. Küçük bir tavaya yağ eklenir. Yağ üzerine körmen otu eklenir. Daha sonra sıcak yağ çorbaya katılır. Nefis çorba afiyetle yenir. Afiyet olsun.