Kayıtlar

Aralık 5, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌻PEYNİRLİ TALAŞ BÖREĞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
PEYNİRLİ TALAŞ BÖREĞİ  MALZEMELER 4 adet yufka Yarım demet maydanoz 1 yumurta sarısı Beyaz peynir Tulum peyniri Çörekotu Susam Sıvı yağ Su YAPILIŞI=İlk olarak masanın üzerine birinci yufka serilir. Daha sonra küçük bir kasede su ile sıvı yağı karıştırılır. İlk yufkanın üzerine karışımdan sürülür. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine örtülür. İkinci yufkanın üzerine de karışımdan sürülür.Yufka artı şeklinde kesilir. Peynirli içten paýlaştırılır. Önce iki tarafını daha sonra iki tarafını içe gelecek şekilde katlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine kalan sıvı yağ karışımından sürülür. Daha sonra başka bir kaseye yumurta sarısını ve zeytinyağını alıp kaŕıştırılır. Böreklerin üzerine sürülür. Çörekotu ve susam serpilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. AFİYET ŞİFA OLSUN ⚘