Kayıtlar

Ocak 20, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ispanaklı Gözleme Tarifî-Kalbimdeki❤mutfak

Resim
 "Bizi yedirip içiren ve bizi müslümanlardan kılan allah'a hamd olsun". Ispanaklı Gözleme Tarifî  MALZEMELER  4 adet yufka  Yarım kg ıspanak  300 gr tel peynir 2 adet soğan  1 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon Tuz  YAPILIŞI  İlk olarak masaya yufka serilir. Ardından sıvı yağ sürülür. Diğer tarafta ıspanak yıkanır.  Tencereye sıvı yağ ekleyip küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur.  Daha sonra ince doğranmış ıspanak kavrulmuş soğan üzerine eklenir. Bir süre kavrulan ıspanağa baharat ekleyip ocaktan alınır. İlk yufkaya ıspanak ve tel peynir konur. Yufkayı dörde katlayıp teflon tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.  AFİYET OLSUN.