Kayıtlar

Aralık 13, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kıvırcık Salata-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Salata her yemeğin yanına gider. Ama ben en çok balığın yanına yakıştırıyorum. Havalar soğuk  akşam yemeğinde sıcak bir çorba balık ve salata harika olur bence. KIVIRCIK SALATA  MALZEMELER🌼 Yaŕım demet kıvırcık 2 adet havuç 6 tane çeri domates Zeytinyağı Tuz YAPILIŞI:Kıvırcık bol suda iyice yıkanıp ince ince doğranır.Havuçlar da yıkanıp rendelenir.  Domatesler bütün kalacak şekilde salataya eklenir.Tuz ve zeytinyağı eklenir. Salata pilavın,balığın yanında servis edilir. Afiyet olsun.🌼

ETLİ NOHUT YEMEĞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ETLİ NOHUT YEMEĞİ  MALZEMELER 2 su b. Nohut (Geceden sıcak suda beklemiş) 500 gr dana kuşbaşı 1 adet soğan 1 kaşık salça Pul biber Kimyon Tuz YAPILIŞI:Bir gece önceden bekleyen nohut düdüklüde 25-30 dk haşlanır. Daha sonra kuşbaşı et de düdüklüde 1 saat pişirilir.Başka bir tencereye yağ eklenir.Küp küp doğranan soğanlar pembelesinceye kadar kavurulur.Sırasıyla pul biber kimyon ve salça ilave edilir. Ardından et ve nohut eklenir.Yemeğin tuzu da eklendikten sonra sıcak su ilave edip kaynamaya bırakılır. Yanında pirinç veya arzuya göre bulgur pilavı ile servis edilir.AFİYET OLSUN.🌼