KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ETLİ NOHUT YEMEĞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

ETLİ NOHUT YEMEĞİ
ETLİ NOHUT YEMEĞİ 
MALZEMELER
2 su b. Nohut (Geceden sıcak suda beklemiş)
500 gr dana kuşbaşı
1 adet soğan
1 kaşık salça
Pul biber
Kimyon
Tuz

YAPILIŞI:Bir gece önceden bekleyen nohut düdüklüde 25-30 dk haşlanır. Daha sonra kuşbaşı et de düdüklüde 1 saat pişirilir.Başka bir tencereye yağ eklenir.Küp küp doğranan soğanlar pembelesinceye kadar kavurulur.Sırasıyla pul biber kimyon ve salça ilave edilir. Ardından et ve nohut eklenir.Yemeğin tuzu da eklendikten sonra sıcak su ilave edip kaynamaya bırakılır. Yanında pirinç veya arzuya göre bulgur pilavı ile servis edilir.AFİYET OLSUN.🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak