Kayıtlar

Kasım 8, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Biftek Nasıl Pişirilir-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Lezzetli bir biftek herkesin iştahını açar.Hele yanında buz gibi bir ayran varsa. Salata ve pilav eşliğinde hazırlanan biftek sofraları güzelleştirir. Çoğu zaman biftek istediğimiz gibi yumuşak olmayabilir. Belki hazırlanış şeklinden belkide iyi biftek seçimi yapamamaktan ileri gelir. Biftek Nasıl Pişirilir  Bugün size biftek nasıl yumuşak pişirilir.  Ondan bahsedeceğim. Kasaptan bifteklik et alırken yağlı olması na dikkat edelim. Çünkü yağlı et piştiği zaman hem yumuşak hem çok lezzetli olacaktır. Eti genis bir kaba alalım. Bifteğin üzerine sıvi yağ gezdirelim.Eti bir güzel sıvı yağ ile harmanlayalım. Eti en az yarım saat bekletelim.Et ne kadar beklerse piştiği zaman o kadar lezzetli olur. Tavayı ocağa alalım. Ardından tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyelim. Yüksek ateşte tuz eklenmiş bifteği pişirelim. Yalnız ocağı fazla yüksek ateşe almayalım. BİFTEĞİN YANINA NE GİDER? 🌼 Mercimek Çorbası 🌼 Bulgur Pilavı 🌼 Salata  🌼 Ayran 🌼 Tulumba Tatlısı SOFRANIZ BEREKETLİ OLSUN. AFİYET OLSUN.