Kayıtlar

Ekim 11, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Sebzeli Et Kavurma-KalbimdekiMutfak

Resim
 RENGARENK BİR LEZZET🌹 SEBZELİ ET KAVURMA 🌿 Malzemeler  1kg kuşbaşı et  4-5 adet kapya biber 7-8 adet yeşil biber  2 adet soğan 2 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon Tuz YAPILIŞI  İlk olarak geniş bir tavaya sıvı yağ konur. Ardından küp küp doğranmış soğan kavrulur.  Biber ekleyip bir süre daha kavrulur. Hemen ardından baharat ve tuz eklenir.  Pilav ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.