Kayıtlar

Aralık 15, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifî  MALZEMELER  1 su b. bulgur 1 çay b. tel şehriye 1 çorba k. tereyağ  1 çay k. tuz 2.5 şu b. şu YAPILIŞI  İlk olarak pilav tenceresi ocağa konup sıvı yağ ve tereyağ eklenir. Ocak kısık ateşte olmalı ardından tel şehriye ilave edip kavurulur. Daha sonra bulgur katılıp kavurulur.  Ardından sıcak su ve tuz ilave edip orta ateşte pişirilir.  10 dk demlenmesi için bekletilir. AFİYET OLSUN.