Kayıtlar

Ekim 5, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tarçınlı Kek Tarifi-Kalbimdekimutfak

Resim
  HEM FINDIKLI HEM TARÇINLI 🌻 DENEMEYE DEĞER NEFİS KEK TARİFİ🌹 Tarçınlı kek Tarifi MALZEMELER  2 adet yumurta 1 çay b. toz şeker  1 çay b. sıvı yağ  1 çay b. süt 1 çay b. Kuru kayısı  1 çay b. dövülmüş fındık Yarım paket kabartma tozu  1 tatlı k. tarçın  2 su b. un YAPILIŞI  Tarçınlı kek için derin bir kasede yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ ve süt katılır. Sırasıyla un,kabartma tozu eklenir. Küp şeklinde doğranan kayısı da malzemeye katılır.  En son dövülmüş fındık ve tarçın serpilir. Mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır.  Eğer hamur çok sert olursa biraz sıvı yağ eklenebilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. Kürdan yardımıyla test edilir. Afiyet bal şeker olsun 🙂