Kayıtlar

Ağustos 31, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹ÇÖKERTME KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ÇÖKERTME KEBABI  farklı bir o kadar lezzetli bir tarif 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 MALZEMELER 1 kilo jülyen doğranmış kırmızı et 2 adet patates 2 çay k. kimyon 2 çay k. kırmızı pul biber Tuz SOSU İÇİN 2 adet domates (rendelenmiş) 1 kaşık salça 2 diş sarımsak 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 YAPILIŞI=Doğranmış et,su ilavesiyle düdüklü tencerede 1 saat pişirilir. Daha sonra patatesler yıkanır.Kibrit çöpü şeklinde doğranır. Tavaya yağ ilave edilir.İlk önce patatesler kızartılır.Kızaran patatesler bir kenara alınır. Düdüklüde pişen et tavada biraz kavurulur.Etin üzerine baharatlar ilave edilir.Geniş bir servis tabağına eti ardından patatesler dizilir.Sosu için tavaya bir miktar sıvı yağ eklenir. Önce salça daha sonra domates ilave edilir.Tuz eklenip sıcak sos kebabın üzerine dökülür. AFİYET OLSUN.👌☺