Kayıtlar

Ekim 6, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

MAYASIZ PİŞİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
MAYASIZ NEFİS PİŞİ  YAĞ ÇEKMEYEN NEFİS PİŞİ👌 MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su b. süt 3 çorba k. yoğurt 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 tatlı k. tuz İÇ MALZEMESİ İÇİN 100 gr kıyma 1 adet soğan 1 silme kaşık salça 1 çay k. tuz 2 çay k. kırmızı pul biber YAPILIŞI=İlk olarak soğan küp küp doğranır. Üzerine kıyma, salça, pul biber ve tuz eklenip harmanlanır. Kıymalı karışım bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta derin bir yoğurma kabına yumurta kırılır. Daha sonra süt,yoğurt ve kabartma tozu eklenir. Un ile tuz katılır. Malzemeler bir güzel yoğurulur. Hamurdan küçük bezeler yapılır. Her beze tek tek merdane ile açılır. İçine kıymalı harçtan konup kapatılır. Tavaya yağ ilave edilir. Tava ocağa konur. Orta ateşte pişi kızartılır. Mayasız pişi ayran ile servis edilir. Tarif hakkında yorum yazmayı unutmayın.☺  AFİYET OLSUN.