Kayıtlar

Kasım 19, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pratik Sivas Katmeri-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Katmer sevenler ev yapımı nefis tarifi kaçırmayın.🌺🌿😍 Pratik Sivas Katmeri Pratik Sivas Katmeri  Malzemeler  1 paket kuru maya 1 tatlı k. tuz 4 su b. Su (ılık su) Tereyağ ve sıvı yağ  Aldığı kadar un  Yapılışı  Derin bir yoğurma kabında kuru maya ile su eritilir.  Ardından tuz ekleyip aldığı kadar un eklenir.  Yumuşak sert olmayan bir hamur elde edilir.  Mayalanması için kapaklı bir kapta 10 dk bekletilir.  Merdane ile incecik açılır.  Arasına tereyağlı sıvı yağ karışımı sürülür.  Teflon tavada arkalı önlü pişirilir.  Afiyet olsun.  Yarın Menüde ne var?🤔