Kayıtlar

Mayıs 10, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Susamlı Galete Yapımı

Resim
 Susamlı Galete Yapımı  malzemeler 1  yumurta . 150 gram tereyağı. 1 Çay bardağı ayçicek yağı. 3 çorba kaşığı yoğurt. 1 Tatlı kaşığı mahlep. 2 çay kaşığı tuz. 2 Tatli kaşığı şeker. 1 paket kabartma tozu. 3 su b. un 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁 Üzeri için: 1 su bardağı kavrulmuş susam. 1 yumurta. Çörekotu. Yapımı  Derin bir yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ konur.  Üzerine sırasıyla diğer malzemeler eklenir.  Kontrollü un ekleyip yumuşak sert olmayan bir hamur elde edilir.  Masa üzerinde hamur açar gibi ince uzun şeritler yapılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  Galetelere yumurta akı sürüp susam serpilir.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Afiyet bal şeker olsun.