Kayıtlar

Ocak 16, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kartopu Helvası-Kalbimdeki Mutfak

Resim
 MİS GİBİ TEREYAĞLI 🌹 KARTOPU HELVASI🌹 Kartopu Helvası  MALZEMELER  1 su b. irmik 1 çay b. toz şeker 1 çay b. su  Yarım çay b. fındık  50 gr tereyağ Hindistancevizi  YAPILIŞI  Ocağa helva yapacağımız tava konur.Ardından irmik tavaya eklenir. İrmik ile dövülmüş fındık bir miktar kavurulur. Diğer tarafta bir kasede su ile şeker eritilir. Şerbet kavrulmuş helva'nın üzerine dökülür. Sürekli karıştırarak içine çekmesi sağlanır. Helva kalıba basılır.  Hindistancevizi ile süslenir.  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.  KALBİMDEKİ❤MUTFAK BLOGUNA ÜYE OLUN. EN GÜZEL HELVA TARİFLERİ İÇİN TATLILAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ.