Kayıtlar

Ocak 2, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pırasalı Sulu Köfte-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Pırasalı Sulu Köfte🍲🥖 Pırasalı Sulu Köfte  Malzemeler  1 kg pırasa  1 adet soğan  2 adet havuç  1 kaşık salça  1.5 çay k. tuz Köftesi için  500 gr kıyma  1 çay b. ince bulgur  1 adet soğan  1 çay k. kimyon  1 çay k. pul biber  1.5 çay k. tuz Yapılışı  İlk olarak pırasa ince ince doğranır.  Ardından sıcak su döküp bekletilir.  Diğer tarafta tencere ocağa konup sıvı yağ eklenir   Küp küp doğranmış soğan kavrulur.  Yuvarlak şekilde doğranmış havuç da eklenip sotelenir.  Bekleyen pırasayı süzüp tencereye eklenir.  Bir süre kavrulan pırasa ya sıcak su döküp tuz katılır.  Pırasa pişerken köfte harcı hazırlanır.  Kıyma üzerine ince bulgur ve rendelenmiş soğan eklenir.  Sırasıyla baharat ve tuz katılır.  Köfteler yoğurulup yuvarlak misket şekli verilir.  Pırasa pişince salça katıp köfteler eklenir.  15 dk pişen yemek ocaktan alınır.  Afiyet olsun.