Kayıtlar

Kasım 24, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir?-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir? Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir? Malzemeler  1 kg dana kuşbaşı et Zeytinyağ  Tuz Yapılışı  Et eğer düdüklüde yapılacakca önce 1 saat haşlanır.  Ardından zeytinyağında kavrulur.  Eğer normal tencerede haşlanacaksa bir gece önceden ağzı kapaklı bir kapta Zeytinyağında bekletilir.  Ertesi gün kavrulup servis edilir.  Öğle yemeği için atıştırmalık  Menü 1 Lavaş ekmeği  Et kavurma  Marul Domates  Menü 2 Lavaş ekmeği ile hazırlanmış tantuni Bunun için biber,soğan küçük küçük doğranmış Et tavada sotelenip lavaş arasına konup rulo şeklinde sarılır.  Ayran ile birlikte servis edilir.  Okula giden çocukların beslenmesine uygun bir menüdür. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.  Yarın Menüde ne var?🤔😍🌺