KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir?-Kalbimdeki❤Mutfak

 Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir?

Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir?
Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir?


















Malzemeler 
1 kg dana kuşbaşı et
Zeytinyağ 
Tuz

Yapılışı 
  • Et eğer düdüklüde yapılacakca önce 1 saat haşlanır. 
  • Ardından zeytinyağında kavrulur. 
  • Eğer normal tencerede haşlanacaksa bir gece önceden ağzı kapaklı bir kapta Zeytinyağında bekletilir. 
  • Ertesi gün kavrulup servis edilir. 
Öğle yemeği için atıştırmalık 
Menü 1
Lavaş ekmeği 
Et kavurma 
Marul
Domates 

Menü 2
Lavaş ekmeği ile hazırlanmış tantuni
Bunun için biber,soğan küçük küçük doğranmış Et tavada sotelenip lavaş arasına konup rulo şeklinde sarılır. 
Ayran ile birlikte servis edilir. 
Okula giden çocukların beslenmesine uygun bir menüdür.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Yarın Menüde ne var?🤔😍🌺


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak