Kayıtlar

Ocak 19, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Lavaş Tarifî-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Lavaş Tarifî  Lavaş tarifi için Malzemeler 2 su b. ılık su Yarım paket yaş maya veya 1 paket kabartma tozu 4 çorba k. sıvı yağ 3 çorba k. yoğurt 1 tatlı k. tuz 1 çay k. şeker aldığı kadar un YAPILIŞI Yoğurma kabına maya ile birlikte ılık su eklenir.  Ardından sırasıyla diğer malzemeler konur.  Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.  Hamur mayalanması için ağzı kapaklı bir kaba konup bekletilir. Daha sonra hamurdan parça Kopartılıp yumak yapılır. Yumaklar ince olacak sekilde açılır. Teflon tavada pişirilir. Lavaş Tarifî  AFİYET OLSUN.

Melodi Kek Tarifî-Kalbimdeki mutfak

Resim
MELODİ KEK TARİFİ   MALZEMELER 2 yumurta 1.5 su b. Şeker 1 su b. süt 1 su b. Sıvı yağ Yarım su b. su 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay b. kırılmış fındık 1 çay b. Damla çikolata YAPILIŞI =Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Sırasıyla sıvıyağ,süt ve su eklenip karıştırılır. Ayrı bir kapta una kabartma tozu ve vanilya eklenir. Un karışımı kek hamuruna eklenir. Fındık ve damla çikolata da eklenip karıştırılır.Kek yağlanmış  kalıba dökülür.  180 derecede 35-40dk pisirilir. MELODİ KEK TARİFİ  NOT:Kek soğuk fırına atılır. AFİYET OLSUN.