Kayıtlar

Aralık 27, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

HAMSİ BUĞLAMA-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
HAMSİ BUĞLAMA MALZEMELER Yarım kg hamsi 2 adet orta boy patates 2 adet soğan 1 adet domates🍅 1 adet limon 🍋 1 çay b. Sıvı yağ YAPILIŞI:Yıkanmış ayıklanmış hamsiyi tuzlayıp bir kenara alalım. Yağlanmış borcama yuvarlak kesilen patatesleri dizelim. Daha sonra hamsileri,soğan ve domatesi dizelim. En son limon dilimlerini dizelim. Üzerine sıvı yağ  gezdirelim. Önceden ısıttığımız firında pişirelim. Yaklaşık 200 derecede 35-40 dk pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. NOT:Arzuya göre hamsinin kılçıkları ayıklanıp tepsiye öyle dizilir. AFİYET OLSUN. 🌼😊