Kayıtlar

Ocak 1, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Lahmacun Tarifî-kalbimdeki mutfak

Resim
LAHMACUN TARİFİ  MALZEMELER 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 2 çorba k. maya 1 su b. ılık süt 1 su b. su 1.5 tatlı k. tuz Aldığı kadar un 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 İÇ HARCI İÇİN 500 gr kıyma 2 adet soğan Yarım demet maydanoz 2 adet domates🍅 2 adet yeşil biber 2 adet kapya biber 1 çorba k.salça 2 çorba k. Sıvı yağ 3-4 diş sarımsak Pul biber Kimyon Tuz 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 YAPILIŞI=Unu geniş bir kaba alın.Ortasını çukurlaştırıp mayayı ekleyin. Ilık süt tuz ve suyu ekleyin. Hamuru bir güzel yoğurun.Mayalanması için üzerine temiz bir bez örtün.İç malzemesi için robotta malzemeleri biber maydonoz soğanı çekin. Kıymayı temiz bir kaba alın. Üzerine robotta çekilen malzemeyi ekleyin. Salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Beklettiğiniz hamuru küçük beze yapın.Tek tek açın.Üzerine iç malzemesi yayıp 250 derecede pişirin. Fırından çıkarınca  üst üste dizin. Bu şekilde daha yumuşak kalıyor. Bir tepsi iki tane alıyor. Lahmacunu kıvırcık soğan domates