Kayıtlar

Aralık 18, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿Portakallı Revani Tarifi-Kalbimdeki❤mutfak

Resim
Nefis Portakallı Revani Portakallı Revani Tarifi MALZEMELER 3 adet yumurta 3 fincan şeker 3 fincan sıvı yağ 3 fincan yoğurt  1.5 su b. irmik  2 portakal kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 2.5 su b. un ŞERBETİ İÇİN 3 bardak şeker 3 bardak su Yarım su b. portakal suyu yarım limon suyu YAPILIŞI Derin bir kapta şeker ile yumurta köpürünceye kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ ve yoğurt eklenir. irmik ile kabartma tozu katılır. Rendelenmiş portakal kabuğu eklenir. Ölçülü azar azar un eklenir.  Çırpıcı ile karıştırılır. Revani borcama dökülür. 180 derecede 40-45 dk pişirilir. İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya soğuk şerbet dökülür. 1 saat dinlendirilen tatlı dilimlenerek servis edilir. Revani tatlısı için önce serbet kaynatılır. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. AFİYET OLSUN.