Kayıtlar

Mayıs 31, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Bazlama Tarifi (kalbimdekimutfak)

Resim
Bazlama Tarifi Muhteşem bir tarif nefis bazlama MALZEMELER 1 çorba k. kuru maya 1 su b. ılık süt 2 su b. ılık su aldığı kadar un tuz YAPILIŞI Geniş bir yoğurma kabına un konur. Unun ortasına maya eklenir.  Maya üzerine ılık süt ve su ilave edilir.  Tuz ilavesiyle bir güzel yoğurulur.  Hamurdan sert olmayan yumuşak bir hamur elde edilir.  Mayalanması için en yarım saat bekletilir.  Mayalanan hamur oklava ile açılır.  Teflon tavada yağ ilave etmeden pişirilir. Sabah kahvaltısında afiyetle yenir. Afiyet olsun.