Kayıtlar

Ağustos 18, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Taze fasulye yemeği-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Taze Fasulye Yemeği  Malzemeler Yarım kg taze fasulye 1 adet soğan 300 gr kuşbaşı dana et 2 adet orta boy patates 1 kaşık salça 2 çay k. kırmızı pul biber 1 çay k. kimyon 1 çay k. tuz YAPILIŞI Tencere ocağa konur.  Ardından sıvı yağ eklenir.  Soğan pembeleşince kadar kavurulur.  Yıkanmış fasulye tencereye eklenir.  Fasulye bir süre kavurulur.  Daha sonra pul biber ve kimyon eklenir. Salça eklenip kavurulur.  Sıcak su ilavesiyle haşlanmış et katılır.  Etler yumuşayıp fasulyeler pişene kadar pişirilir. En son tuz katılır.  AFİYET OLSUN