Kayıtlar

Ocak 13, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Resim
Bugün farklı bir makarna yapmak istedim. Hem ev yapımı olsun hem katkısız doğal olsun. Doyurucu özelliği ile bi okadar lezzetli bir tarif işte o tarif 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA  MALZEMELER 3 adet yumurta 1 bardak süt 1 bardak su 1 bardak ince bulgur Yeteri kadar un 1 tatlı k. tuz🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 YAPILIŞI=Orta boy bir kaseye yumurta,süt,su ve tuz ilave edilip çırpılır. Karışım bir kenara alınır. Eğer evinizde çiğ köfte tepsisi varsa makarnayı onun içinde yapın veya bir tepsi içinde yapılır.Yumurta karışımından bulgurun üzerine serpiştirilir.Ve harmanlanır. Daha sonra bir miktar un ilave edilip çiğ köfte yapar gibi ovulur.Yumurta karışımı bitene kadar bu islem yapılır. Biraz karışım biraz un ilave edilip karıştırılır. Daha sonra elekten geçirilir. Elekten geçirilen makarnayı fırın tepsisine dökülür.230 derecede 15 dk kuruyana kadar tutulur.Fırından çıkarınca arzuya göre ister  haşlanır ister soğuduktan sonra poşete koyup saklanır. Bereketli bu