Kayıtlar

Mayıs 24, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tombik Pişi Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Yazın hamur işi tercih edenler akşam,kahvaltıda beş çayında misafirlere ikram edebileceğiniz görünüşüyle iştah açan tarifi denemenizi tavsiye ederim.Haydi tarife göz atalım. Tombik Pişi Tarifı TOMBİK PİŞİ TARİFİ Yarım su bardağı yoğurt çeyrek su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un tuz KIZARTMAK İÇİN  sıvı yağ YAPILIŞI  Derin bir yoğurma kabına yumurta sırasıyla diğer malzemeler konur. Ardından yumak yapıp tek tek açılır. Büyük bir bardak veya su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır. Tavaya yağ konur. Ardından  arkalı önlü kızartılır. AFİYET OLSUN