Kayıtlar

Ekim 17, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

EV YAPIMI EKMEK (SİYEZ UNUNDAN)-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
EV YAPIMI EKMEK MALZEMELER 1 Kilo siyez unu 1 bardak ılık süt Yarım b.sıvı yağ 2 kaşık kuru maya 1 tatlı k. Şeker 1 çay b.ceviz içi 1 çay b. kuru üzüm Tuz YAPILIŞI:Derin bir kaba maya ile sütü  alalım. Maya biraz kabarınca sıvıyağ ve şekeri ekleyelim. Tuz ile su ilave edelim. unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.Üzerine temiz bir bez örtüp yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletelim.  Hamur mayalandıktan sonra hamuru ikiye bölelim. Yarısını cevizli üzümlü yarısını sade yapalım. şekil verip unlanmış tepsiye dizelim. Önce 200 derecede hamur biraz kabarınca 190 derecede pişirelim. Sabah kahvaltısında çay ile birlikte servis edelim.Afiyet olsun.