Kayıtlar

Ocak 6, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Doğum Günü Pastası-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Doğum Günü Pastası   MALZEMELER 3 adet yumurta 1 su b. toz şeker 1 su b. un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek k. kaynar su 3 yemek k. sıvı yağ ARA KREMASI İÇİN 1 adet yumurta sarısı 1 çay b. toz şeker 1 yemek k. nişasta 2.5 su b. süt 1 paket vanilya 1 çay b. un İÇİ İÇİN 3 adet muz ÜZERİ İÇİN 2 paket krem şanti 1 çay b. süt fındık,toz antep fıstığı çikolata YAPILIŞI Derin bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Pandispanya pasta kalıbına dökülür. 170 derecede 25-30 dk pişirilir. Daha sonra pandispanya soğumaya bırakılır. Diğer tarafta ara kreması derin bir tencerede pişirilir. Pandispanya enlemesine ikiye kesilir. Pandispanyanın ilk katı süt ile ıslatılır. Kremanın yarısı pandispanya üzerine sürülür. Dilemlenmiş muz dilimleri pastanın üzerine dizilir. Kalan krema muz dilimlerinin üzerine sürülür. Diğer pandispanya süt ile ıslatılır ve üzerine kapatılır. Krem şanti süt ile çırpılır. Pandispanyan