Kayıtlar

Eylül 19, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE  MALZEMELER 1 çay b. şeker 1 çay b. sıvı yağ 100 gr tereyağ 2 yumurta sarısı (1i üzerine) Bir cimcik tuz 10 çorba k. un 1 paket vanilya 1 çay k. kabartma tozu üzeri için:çörekotu YAPILIŞI:Şeker ile yağ çırpılır. Tuz eklenir. kabartma tozu ve vanilya eklenir. Yumurta  sarısı tereyağ eklenip iyice çırpılır.un ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve üzerine bastırmadan tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun .

DÜĞÜN ÇORBASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
DÜĞÜN ÇORBASI  MALZEMELER Yarım kg kemikli et 5 su b. su 1 adet yumurta sarısı Yarım limon suyu 1.5 yemek k. un YAPILIŞI:İlk önce eti düdüklü tencereye alıyoruz.Üzerine su ekliyoruz.Düdüklüde eti 1 saat pişiriyoruz.Etin suyunu süzgeçten geçiriyoruz.Başka bir tencereye süzgeçten geçirdiğimiz suyu alıyoruz.Küçük bir kaseye yarım limonu,yumurta sarısını ve unu alıp çırpıyoruz.Et suyundan alıp terbiyeye ilave ediyoruz.Karışımı çorbaya ilave ediyoruz. Haşladığımız etleri küçük parçalara ayırıyoruz.Çorbaya ilave ediyoruz.Sıcak olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun.