Kayıtlar

Mart 1, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fırında Tavuk Patates Baget

Resim
 Fırında Tavuk Patates Baget FIRINDA TAVUK PATATES BAGET 8 adet tavuk baget  4 adet patates 1 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon 1 tatlı k. yoğurt  1 tatlı k. salça 1 çorba k. sıvı yağ 2 çay k. tuz  Yapılışı  Geniş bir kaba yıkanmış baget, ve patatesler konur. Ardından baharat,yoğurt ve salça eklenir. En son sıvı yağ ve tuz katılır.  Bütün malzemeler harmanlanır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  İlk olarak yarım saat 170 derecede daha sonra 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Afiyet bal şeker olsun. 

Tavuğun Yanına Ne Gider-kalbimdekimutfak

Resim
 Tavuğun Yanına Ne Gider🍗🥬 Tavuğun Yanına Ne Gider  Akşam pratik yemek hazırlamak isteyenlere işte size pratik menüler  Tavuğun Yanına Ne Gider  Fırında Tavuk Baget  Fırında Patates  Nohutlu pilav  Ayran Fırında Patates Tavuk Baget  Malzemeler  8 adet tavuk baget  4 adet patates 1 çay k. pul biber  1 çay k. kimyon 1 tatlı k. yoğurt  1 tatlı k. salça 1 çorba k. sıvı yağ 2 çay k. tuz  Yapılışı  Geniş bir kaba yıkanmış baget, ve patatesler konur. Ardından baharat,yoğurt ve salça eklenir. En son sıvı yağ ve tuz katılır.  Bütün malzemeler harmanlanır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  İlk olarak yarım saat 170 derecede daha sonra 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Afiyet bal şeker olsun.