KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fırında Tavuk Patates Baget

 Fırında Tavuk Patates Baget



FIRINDA TAVUK PATATES BAGET

8 adet tavuk baget 

4 adet patates

1 çay k. pul biber 

1 çay k. kimyon

1 tatlı k. yoğurt 

1 tatlı k. salça

1 çorba k. sıvı yağ

2 çay k. tuz 

Yapılışı 

Geniş bir kaba yıkanmış baget, ve patatesler konur.

Ardından baharat,yoğurt ve salça eklenir.

En son sıvı yağ ve tuz katılır. 

Bütün malzemeler harmanlanır. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 

İlk olarak yarım saat 170 derecede daha sonra 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Afiyet bal şeker olsun. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak