Kayıtlar

Ekim 10, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Peynirli Sivas Katmeri-KalbimdekiMutfak

Resim
 TEREYAĞLI NEFİS BİR LEZZET PEYNİRLİ SİVAS KATMERİ Peynirli Sivas katmeri  Malzemeler  2 su b. ılık süt  1 çay b. yoğurt  2 çorba k. Kuru maya  1 tatlı k. tuz  5 su b. un  150 gr tereyağ  Yarım çay b. sıvı yağ  Kaşar peyniri  Yapılışı  Derin bir yoğurma kabına maya ve ılık süt konur. Ardından tuz sırasıyla yoğurt ve diğer malzemeler eklenir.  Aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yaklaşık 2 saat bekleyen hamuru dörde bölüp merdane ile açılır.  İlk yufkaya eritilmiş tereyağı sürüp kare şeklinde kapatılır.  Diğer yufkada aynı şekil açıp iç içe konur. Daha sonra tek yufka haline getirilir.  Yufka içine kaşar peyniri konup kapatılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen katmere yumurta sarısı sürülür.  Bıçak ile şekil verilir.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.  Afiyet bal şeker olsun.