Kayıtlar

Kasım 18, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Cevizli Kadayıf Tarifî-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Bugun farklı bir tatlı yapmak isteyenlere ev yapımı nefis cevizli kadayıf CEVİZLİ KADAYIF TARİFİ  MALZEMELER 1 kg kadayıf 400 gr ceviz 400 gr tereyağ  ÜZERİ İÇİN  Toz antep fıstığı  Ceviz ŞERBETİ  İÇİN 5 bardak toz şeker 5 bardak su Yarım limon suyu  YAPILIŞI  Kadayıf tatlısı için ilk önce, tatlının şerbeti kaynatılır. Şeker ve su ocağa konur. Şerbet kaynayınca limon ilave edilir. Şerbet olunca ocaktan indirilir. Daha sonra geniş bir tepsiye kadayıf konur. Tereyağ eritilerek kadayıfın üzerine gezdirilir. Kadayıf tereyağ ile harmanlanır. Kadayıfın yarısı başka bir kaba konur. Tepside kalan kadayıf tepsiye bastırılır. Kadayıf üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Diğer yarısı üzerine konur. Kadayıf 190 derecede 35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkmış tatlıya soğuk şerbet dökülür. 1 saat dinlendirilir. Kadayıf kare şekilde dilimlenir. Üzeri antep fıstığı ile süslenir. Nefis kadayıf tatlısını denemenizi öneririm. Afi