Kayıtlar

Temmuz 23, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ELMALI CEVİZLİ KURABİYE

Resim
MALZEMELER=1 su b.nişasta,1çay b.sıvıyağ,1 çay b.yoğurt,1 yumurta,125 gr margarin,1.5 çay b.şeker,3 veya 4 su b. Un,yarım p.kabartma tozu,1 paket vanilya.                                YAPILIŞI=Bütün malzemeleri bir kaba koyup hamur yapalım. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp yumak yapalım. Hamurumuzu açalım.Arasına elmalı içten koyalım. ELMALI HARÇ İÇİN=3 ELMA,6 yemek k. Şeker,1 tatlı k. Tarçın,1 kase ceviz. Ceviz ve tarçın hariç malzemeleri tencereye koyup suyunu çektirene kadar pişirin.Daha sonra tarçın ve kırılmış cevizi ekleyin. Bu şekilde de sarabilirsinizDaha sora yaptıklarınızı tepsi ye dizin.180° 35 dk pişirin. YANINDA ÇAY İLE İKRAM EDEBILIRSINIZ.AFİYET OLSUN.