Kayıtlar

Temmuz 24, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ

Resim
 SİGARA BÖREĞİ MALZEMELER 4 adet yufka 1 kase sıvı yağ 1 kase su 1 yumurta  Lor peyniri Tulum peyniri Susam Çörekotu                       YAPILIŞI İlk yufka masaya serilir.Üzerine yağ sürülür. Daha sonra ikinci yufka üzerine örtülür.  İkinci yufka üzerine de yağ sürülür. Şekilde görüldüğü üzere 8 eşit parçaya bölünür. Arasına peynir koyup rulo seklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Böreğin üzeri yumurta fırçasıyla ıslatılır.  Ardından yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede 35-40 dk pişirilir. AFİYET OLSUN.