Kayıtlar

Ocak 10, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

SARAY HELVASI (ÇEKME HELVA)-kalbimdeki❤Mutfak

Resim
SARAY HELVASI(ÇEKME HELVA) Bugün menüde çekme helva var. İster çay saatinde ister kahvaltıda afiyetle tüketebilirsiniz. MALZEMELER 2 su b. un 100 gr tereyağ 1 su b. pudra şekeri 1 çay b. Kırılmış fındık 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 YAPILIŞI=Geniş bir tavaya un eklenir.Hafif un kokusu çıkana kadar sarartıp kavrulur. Resimde görüldüğü  şekilde sarı renkte olmalı. Un kokusu çıkınca demir bir tepsiye dökülür.Ardından hemen pudra şekeri ve tereyağı ilave edilip karıştırılır.Fındık ilave edilir. Bir bardak yardımıyla bastırıp düzlestirilir. Buzdolabının buzluk gözünde 1 saat bekletilir.Eğer bekletilmezse keserken kırılır. Helva bekledikten sonra istediğimiz şekilde kesip servis ediyoruz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN . 🌼