Kayıtlar

Aralık 11, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Düdüklüde Mısır Nasıl Pişirilir?

Resim
  Düdüklüde Mısır Nasıl Pişirilir? 🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿 Yazın olduğu kadar kışında tüketilen mısır hem vitamin açısından hem lezzet bakımından çok sevilen bir besindir.  EVDE LEZZETLİ MISIR NASIL PİŞİRİLİR  4 Adet süt mısır 5-6 adet mısır yaprağı Tuz Su YAPILIŞI  İlk olarak mısır sirkeli suda ardından temiz suda yıkanır. Ardından geniş bir düdüklü tencerede mısır ve yıkanmış mısır yaprakları  30-35 dk haşlanır.  Lezzetli bir mısır için yaprakları ile birlikte haşlanmalı. Kaynama suyuna tuz ilave edilmemeli. Mısır haşlandıktan sonra arzuya göre tuz eklenir. Çocukların da çok sevdiği mısırı bu şekilde pişirmek mısırı daha lezzetli yapacaktır. AFİYET OLSUN. 🌻🌿