Kayıtlar

Eylül 28, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ISPANAKLI BÖREK- KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ISPANAKLI BÖREK  çıtır çıtır ev yapımı nefis börek 👌 MALZEMELER 6 adet yufka 1 çay b. tulum peyniri Yarım kg ıspanak 1 tatlı k. kırmızı pul biber 1 tatlı k. kimyon 1 adet soğan Yeteri kadar tuz ÜZERİ İÇİN Kaşar peyniri Sıvı yağ Yumurta sarısı 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI=İlk olarak bir yufka masaya serilir. İkinci yufka da üzerine kapatılır. İkinci yufka üzerine sıvı yağ sürülür. Yufka dörde bıçakla dört parçaya kesilir. Diğer tarafta yıkanmış doğranmış ıspanak tencerede sotelenir. Ispanak süzgeç üzerinde süzdürülür. Tencere tekrar ocağa alınır. Tencereye sıvı yağ eklenir. Küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Ardından süzülmüş ıspanak eklenir. Ispanak üzerine baharat ve tuz eklenir. Ispanak ocaktan alınır. Üzerine tulum peyniri eklenip karıştırılır. Yağlanmış yufka üzerine ıspanak konur. Yufka rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Aynı şekilde diğer yufkalarda yapılır. Böreğin üzeri bıçak ile kesilir. Üz