Kayıtlar

Şubat 11, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tokat Yaprak Sarması Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Tokat Yaprak sarması Nasıl Hazırlanır🤔🍇 Tokat Yaprak Sarması Tarifi   Yaz mevsimin de toplanıp salamura veya haşlanıp hazırlanan tokat üzüm yaprağı sofralara lezzet ve renk katar. Özellikle üzüm yaprağı tokat yöresinde meşhur olup sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Püf noktası ve lezzetli yaprak sarması için işte malzemeler Malzemeler Tokat Yaprağı (salamura) veya haşlanmış  Yarım kg kıyma  2 su b. aşlık (tokat) Yarım demet maydonoz (ince doğranmış) 2 adet soğan (küp küp doğranmış) 1 çorba k. salça 2 çay k.pul biber  1 çay k. kimyon 4-5 diş sarımsak  1 çay b. zeytinyağı  2 çay k. tuz Sosu İçin 1 çorba k. salça  Yarım çay b. zeytinyağı 4-5 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çay b. su  Yapılışı  Yaprak bir gece önceden çıkarıp ağzı kapaklı bir kapta bekletilir.  Ertesi gün bir kaç kere daha sudan geçirilir. Hafif elimizle suyunu sıkıp bir kenarda bekletilir.  İç harcı için kıyma,aşlık ve diğer malzemeler eklenir.  Yaprak sarması ince ince sarılır. Geniş yayvan bir tencereye dizil